Search Our Site

Bengü Denetim Sirküler-2017/7 Muhtasar ve Prim Hizmet

Beyannamesi Genel Tebliği Hakkında 

 

 

Sayın İş Ortaklarımız,

Muhtasar Beyanname ile Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilen aylık prim ve hizmet bildirgelerinin birleşmesi ve tek bir beyanname ile beyanına ilişkin 1 numaralı Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Genel Tebliği 18.02.2017 tarih ve 29983 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Söz konusu tebliğe göre pilot il Kırşehir hariç olmak üzere tüm mükelleflerin 01.01.2018 tarihi itibariyle uygulamaya geçmeleri zorunludur.

İşçi çalıştıran ve aylık olarak muhtasar beyanname veren mükellefler, 01.01.2018 tarihi itibariyle tek bir beyannamede aylık olarak beyanda bulunacaklardır.

İşçi çalıştıran ve daha önceden üçer aylık dönemlerde muhtasar beyanname veren mükelleflerin, 01.01.2018 tarihi itibariyle aylık olarak Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi vermesi gerekmektedir. Bu mükellefler ayrıca yaptıkları vergi kesintilerini ise eskiden olduğu gibi 3 ayın sonunda Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile beyan edeceklerdir.

İşçi çalıştırmayan ve daha önceden üçer aylık dönemlerde muhtasar beyanname veren mükellefler yine üçer aylık dönemlerde Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi vereceklerdir.

Mükelleflerin ayrıca vergi kimlik numarası ile SGK işyeri sicil numaralarını İnternet Vergi Dairesi üzerinden 31.03.2017 tarihine kadar eşleştirmeleri gerekmektedir. Bunun için izlenilmesi gereken yol;

- www.gib.gov.tr

adresinden internet vergi dairesine giriş

- Diğer bildirim ve girişleri

- Vergi kimlik numarası ve SGK sicil numarası birleştirilmesine ilişkin bildirimler kısmından bilgi girişi yapmaları şeklinde olacaktır.

Söz konusu tebliğ ekte mevcuttur.

Bilgilerinize, Saygılarımızla,